Freelance online marketeer - Advies voor starters - E-commerce

Verzend je pakjes met Sendcloud

Verzend je pakjes met Sendcloud

Een vraag die veel binnenkomt bij me ivm het starten van een webshop is over verzending. Hoe pak je dit aan?

Zelf heb ik reeds gewerkt met verschillende aanbieders, mijn beste ervaring heb ik met Sendcloud.

Sendcloud is een platform die verschillende vervoerders bundelt. Via Sendcloud kan je jouw pakketten verzenden met Bpost, DHL, DPD en UPS. Het is handig dat je al deze vervoerders op één plaats terug vindt. Je hoeft dus geen contracten af te sluiten met verschillende aanbieders. Via Sendcloud heb je diverse aanbieders in één keer.

De opstart met Sendcloud en de integratie van de tool in je website is heel eenvoudig. Kinderspel eigenlijk.

Er is geen ingewikkeld contract. Je meld je gewoon aan op hun website en je kan meteen beginnen met verzenden. Ze hebben verschillende plugins ontwikkeld voor diverse CMS systemen zoals WooCommerce, Magento… Zelf gebruik ik de WooCommerce plugin en dat ging heel gemakkelijk. In 5 minuten was de hele procedure voor verzenden opgezet.

Door de link te maken met je CMS systeem, komen bestellingen automatisch in Sendcloud terecht. Daar zie je ook of de bestelling reeds betaald is, of nog op een betaling wacht. Je kan alle bestellingen die je wilt verzenden aanklikken en uitprinten. Eenvoudiger kan niet. Je hoeft dus niet manueel elk adres in te voegen 😉

Via het systeem kan je nadien ook alle pakketten traceren en opvolgen of deze zijn aangekomen bij de bestemmeling. Je klanten krijgen ook een mailtje als hun bestelling verzonden is, met daarin de link naar de tracking pagina.

Zijn er problemen met één van je pakketjes? Dan kan je ook bij Sendcloud terecht. Zij zijn jouw tussenpersoon en lossen alles netjes op. Zo heb enkele verloren pakjes gehad van Bpost en ben ik daarvoor vergoed geweest.

Kortom: top platform én top service!

Wil je graag starten met Sendcloud? Je kan de tool gemakkelijk uitproberen. Via deze link krijg je bij registratie 25 euro verzendtegoed gratis. Ideaal om even uit te testen en te kijken of Sendcloud voor jou de geschikte tool is.

Meer lezen over het opstarten van een webshop? Lees dan hier even verder.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
shares